بیا تو مالزی - برخی منابع دولت افغانستان میگویند خشکسالی شدید در ولایتهای شمالی و شمال غربی افغانستان باعث میشود که این کشور برای جلوگیری از بحران و تلف شدن دامها، آنها را به کشورهای آسیای میانه بفرستد.
فاریاب، جوزجان، غور و بادغیس از جمله ولایتهای هستند که نسبت به سایر مناطق افغانستان بیشتر از خشکسالی متاثر شدهاند.
شاکر کارگر، نماینده رئیس جمهوری افغانستان در امور کشورهای مشترک المنافع با بحرانی توصیف کردن وضعیت دامداران و دهقانان ولایتهای شمالی افغانستان، گفت که اکنون دامهای مردم با خطر تلف شدن مواجه هستند.
او میگوید برای جلوگیری از وضعیت کنونی، دولت افغانستان با کشورهای ترکمنستان و ازبکستان صحبت کرده است تا دامها به این کشورها فرستاده شود.
آقای کارگر گفت هرچند افغانستان تا هنوز با این کشورها به توافق نهایی نرسیده است، ولی در گذشته افغانستان دامهایش را به کشورهای آسیای میانه فرستاده بود. او افزود از هر ۱۰۰ گوسفند و بز، حدود ۱۰ دانه آنها به این کشورها انتقال داده شده بود.
این مقام دولت افغانستان مدعی شد که در ولایت فاریاب در شمال افغانستان به دلیل خشکسالی کشت للمی (دیمی) مردم کاملا نابود شده است و گوسفند و بز آنان نیز با خطر تلف شدن روبرو هستند.
او میگوید که مردم قادر به فراهم کردن علوفه برای دامهایش نیستند و “چراگاهها نیز به دلیل خشکسالی نابود شدهاند”. به گفته او، اکنون قیمت یک گوسفند از ۷ هزار (۱۰۰ دلار) به دو هزار افغانی ( حدود۳۰ دلار) کاهش یافته است.
چند روز قبل، پارلمان افغانستان نیز برای رسیدگی به مشکلات ناشی از خشکسالی در برخی از ولایتها کمیسیون ویژهای را تشکیل داد.
وزارت زراعت و مالداری میگوید که چهار ولایت افغانستان با خشکسالی مواجهاند. به گفته مسئولان این وزارتخانه، با بهبود سیستمهای آبیاری در ولایات فاریاب، جوزجان، بادغیس و غور مشکل کم آبی تا حدی برطرف خواهد شد.
به گفته این مقامها، دوصد میلیون افغانی برای خرید علوفه اختصاص داده شده است و “برای جلوگیری از ضررهای ناشی از خشکسالی، از بانک جهانی و سایر نهادهای بین المللی نیز درخواست کمک شده است”.
اداره “حالات اضطرار و رسیدگی به حوادث طبیعی افغانستان” نیز به دفاتر محلی خود هدایت داده است تا ضررهای ناشی از خشکسالی را برای کمک رسانی بررسی کند.
دهقانان و مالداران ولایات شمالی افغانستان میگویند که کشتزارهای للمی(دیمی) و چراگاهای آنها امسال اصلا سبز نشده و قیمت دامها نیز به نصف کاهش یافته است./بی بی سی
منتشر شده در بیا تو مالزی