یکشنبه , 1 مهر 1397
خانه / دانش و فناوری / چگونه بفهمیم اطلاعات فیس‌بوک‌‌مان به سرقت رفته است؟

چگونه بفهمیم اطلاعات فیس‌بوک‌‌مان به سرقت رفته است؟

بیا تو مالزی - نقض حریم خصوصی و درز اطلاعات نزدیک به ۸۷ میلیون کاربر فیس‌بوک توسط شرکت تحلیل داده کمبریج آنالیتیکا، کمپانی فیس‌بوک را با بحرانی جدی روبرو کرده است.

به گزارش یورونیوز، فیس‌بوک قرار است از نهم آوریل کاربرانی که اطلاعاتشان در اختیار دیگر شرکت‌‌ها و یا نهادها قرار گرفته است را مطلع کند. گفته می‌شود که نزدیک به ۷۰ میلیون از این کاربران از ایالات متحده و بقیه آنان از کشورهایی نظیر بریتانیا، اندونزی و فیلیپین هستند.

اگر از حساب کاربری فیس‌بوک برای ورود به صفحه‌ها و اپلیکیشن‌ها استفاده کرده‌اید و یا پیش از این به «تست‌های شخصیتی» فیس‌بوک نظیر «شبیه کدام شاهزاده دیزنی هستید؟» و «به کدام کاراکتر بازی تاج و تخت شباهت دارید؟» علاقه نشان دادید، باید بدانید که احتمالا اطلاعات شخصیتان در معرض خطر قرار گرفته است.

در بالای صفحه «newsfeed» فیس‌بوکتان پیامی ظاهر می‌شود که در انتهای آن گزینه تغییر تنظیمات امنیتی قرار دارد. اگرچه باید گفت که حتی اگر اطلاعات شما از طریق شرکت کمبریج آنالیتیکا درز نکرده باشد هم شاید بهتر است تا تنظیمات امنیتی فیس‌بوک خود را تغییر دهید. چنانچه اطلاعات شما توسط این شرک تحلیل داده در خطر نیفتاده باشد، پیامی مانند آنچه در تصویر سمت چپ نشان داده شده، در صفحه شما ظاهر می‌شود. اما اگر اطلاعاتتان در خطر بوده باشد؛ پیام فیس‌بوک برای شما شبیه تصویر سمت راست خواهد بود.

همانطور که می‌دانید برخی اپلیکیشن‌های گوشی های همراه و وب‌سایت‌ها گزینه اتصال از طریق فیس‌بوک دارند. با این استفاده از این نوع ورود، در واقع شما اطلاعاتی را از صفحه فیس‌بوک خود با آن سایت یا اپیلیکیشن به اشتراک می‌گذارید.

در تصویر سمت چپ (که در صورت عدم درز اطلاعات شخصی برای شما ظاهر می‌شود) فیس‌بوک از شما می‌خواهد که به قسمت «APPs AND WESITE» بروید تا ببینید از به اپلیکیشن‌هایی از طریق فیس‌بوک متصل شده‌اید. در این مرحله می‌توانید هر کدام از اپلیکیشن‌هایی که مایل نیستید از این پس به اطلاعات فس‌بوکتان دسترسی داشته باشند را حذف کنید.

اما پیام تصویر سمت راست را وقتی دریافت می‌کنید که پیش از این اطلاعات شما به سرقت رفته و یا در اختیار نهاد و یا شرکتی دیگر قرار گرفته باشد. در این‌ صورت فیس‌بوک با توضیح این موضوع از شما عذرخواهی کرده و با کلیک کردن بر روی لینک «SEE HOW YOU’RE AFFECTED» می‌توانید از میزان اطلاعات به سرقت رفته خود مطلع شوید.

چگونه از درز اطلاعات فیس‌بوک خود جلوگیری کنیم و یا حساب کاربری خود را کاملا ببندیم؟

رسوایی اخیر فیس‌بوک درباره درز اطلاعات کاربران به شرکت‌ها و کمپین‌های انتخاباتی در روزهای اخیر به معیار سنجش درباره آگاهی کاربران از چگونگی محدود کردن دسترسی به اطلاعات شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی نیز تبدیل شده است.

خبر بد اینکه امکان دارد شخصی ثالث یا شرکت‌ها همین حالا هم اطلاعات شما را در اختیار داشته باشند؛ اما خبر خوبی هم وجود دارد: می‌توانید داده‌های خود را در فیس‌بوک دانلود کرده و با چند کلیک راه‌های دسترسی و به اشتراک‌گذاری آنان با دیگران را مسدود کنید.

در هر صورت بهترین راهکار و پیشنهاد ما به شما این است که تنظیمات امنیتی فیس‌بوک را تغییر دهید و دسترسی به اطلاع شخصی خود را کنترل کنید. پیش از این در مطلبی تصویری، آموزش کامل چگونگی امن کردن فیس‌بوک را با شما در میان گذاشته بودیم که می‌توانید از لینک زیر به این مطلب دسترسی پیدا کنید:


چگونه از درز اطلاعات فیس‌بوک خود به شرکت‌ها جلوگیری کنیم؟

اما چنانچه تمایل دارید حساب کاربری فیس‌بوک خود را به‌طور کامل ببندید، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا اطلاعات لازم را با مراجعه به این مطلب کسب کنید:


چگونه حساب کاربری فیسبوک را برای همیشه پاک کنیم؟

مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک نهم آوریل در بیانیه‌ای خطاب به کنگره ایالات متحده با قبول مسئولیت کامل این سرقت بزرگ اطلاعات کاربران، از کم‌کاری در زمینه جلوگیری از درز اطلاعات شخصی عذرخواهی کرد.

او روز دهم آوریل درمقابل کمیته قضائی و همچنین کمیته بازرگانی سنای آمریکا شهادت داد. فیس‌بوک تیمی از کارشناسان حقوقی را برای آماده کردن بیانیه زاکربرگ در برابر دو کمیته سنا تشکیل داده که یکی از آنان رجینالد جی براون، مشاور جورج بش در زمان ریاست جمهوری وی است./توریست

منتشر شده در بیا تو مالزی

همچنین ببینید

فیس بوک از شما جاسوسی می کند، چه عضوش باشید و چه نباشید

بیا تو مالزی - حتی اگر هرگز عضو فیس بوک نبوده باشید یا برای مدت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × دو =

قالب