بر اساس تجربه كاری خود و یا آموزشهای تخصصی در آموزشگاههای حرفهایی در كمتر از یك ماه از دانشگاههای معتبر بینالمللی و مراجع قانونی ایالات متحده مدرك بگیرید…
آیا شما بیشتر از آنچه كه دانشجویان دانشگاهها، علم و تجربه بدست میآورند، تجربه ندارید؟
آیا شما از آن دسته افرادی نیستید كه در سمینارها و آموزشهای مختلف دانشگاهی شركت داشتهاند؟
آیا تقاضای استخدام شما در شركت مورد علاقه تان به دلیل نداشتن مدرك مناسب رد می شود؟ »
جملات فوق، بخشی از تبلیغات مندرج در یك سایت اینترنتی با عنوان «ارتباط گستر» به نشانی http://www.ivu.ir/ است كه با ادعای نمایندگی دانشگاه خارجی در ایران، به متقاضیان وعده ارایه مدرك دانشگاههای خارجی معتبر براساس سابقه و در قبال دریافت پول میدهد.
«ارتباط گستر» در تبلیغات خود عنوان میكند كه میتواند با توجه به سوابق شغلی متقاضیان، بدون كنكور، بدون حضور در كلاس، بدون صرف هزینههای اضافی و ترك خانه اقدام به ارائه مدرك دانشگاهی در كلیه مقاطع كند.
در تماس خبرنگار ایسنا با شماره مندرج در سایت، فرد پاسخدهنده با بیان اینكه این موسسه در قالب یك شركت كامپیوتری در شهرستان فسا استان فارس فعالیت میكند، میگوید: برای هر متقاضی به همراه مدرك، یك گواهی از سوی وزارت امور خارجه امریكا نیز صادر میشود كه مورد تایید شركتهای خصوصی داخل و مراكز دانشگاهی و شغلی خارج از كشور میباشد.
فرد پاسخدهنده در ادامه با خودداری از توضیح بیشتر، بر مطالعه بیشتر سایت اینترنتی تاكید میكند.
در شرایط اعلام شده در سایت اینترنتی این شركت آمده است: حداقل 2 سال تجربه عملی كاری در زمینه رشته مورد نظر برای اخذ مدرك دیپلم، حداقل 4 سال تجربه عملی كاری در زمینه رشته مورد نظر برای اخذ مدرك لیسانس، حداقل 6 سال تجربه عملی كاری در زمینه رشته مورد نظر برای اخذ مدرك كارشناسی ارشد، حداقل 8 سال تجربه عملی كاری در زمینه رشته مورد نظر برای اخذ مدرك دكتری نیاز است.
ضمنا در بخش دیگری نیز عنوان شده است: چنانچه فردی تصور می كند كه اطلاعات علمی و شغلی وی در حد یكی از سطوح دانشگاهیست، میتواند با دادن امتحانی در رشته مورد نظر، در صورت قبولی مدرك مورد نظر را كسب كند كه هزینه آن جداگانه دریافت می شود.
همچنین هزینه دریافت مدارك با توجه به سطح، رشته انتخابی و دانشگاه پذیرش دهنده تفاوت دارد.
این موسسه در بخش اعتبارات خود آورده است: " تمامی دانشگاههایی كه اینگونه مدارك را ارائه می دهند دارای اعتبار از چندین موسسه اعتبارگذاری غیردولتی در ایالات متحده میباشند.
با وجود پذیرش بالای مدارك اینگونه دانشگاههای مجازی، پذیرش این گونه مدارك به قوانین داخلی و آموزشی هر كشور یا شركت استخدامی بستگی دارد و خود دانشگاهها، شركتها و موسسات تصمیم می گیرند كه مدارك ارائه شده را پذیرش كنند یا خیر."
در ادامه آمده است: اعتبار كلیه مدارك آنلاین اعم از تجربه زندگی، مجازی و غیره در كشور ایران (وزارت علوم) ارزیابی نمیشود و مورد پذیرش قرار نمی گیرد.
گفتنی است در معرفی چگونگی فعالیتهای این موسسه آمده است: قانون ارزشیابی سوابق شغلی از سال 2002 با تاكید بر موسسات آموزش عالی فرانسوی زبان به تصویب رسیده است كه هم اكنون در كشورهای غیرفرانسوی زبان هم كاربرد دارد و در 61 كشور جهان اعمال می گردد.
همچنین این موسسه نسبت به اخذ تاییدیه مدارك صادره از سوی وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه كشور صادر كننده نیز اعلام آمادگی نموده است.
در ادامه تبلیغات این سایت عنوان شده است: مدارك زیرپوشش استوارنامه كمیسیون بین المللی آموزشهای آنلاین بوده و مدارك صادر شده با مهر برجسته دانشگاه و امضای ریاست دانشگاه صادر میشوند و امكان ادامه تحصیل با این مدارك در خارج از كشور وجود دارد.
این موسسه مدعی میشود: كلیه دانشگاههای همكار ما دارای اعتبار ازموسسات IAUU- WOEAC-UCOEA- BOUA می باشند و هر ساله 2 تا 3 هزار دانشجو از این دانشگاهها فارغ التحصیل می شوند.
گفتنی است، گردانندگان این سایت با درج این مطلب كه «مدارك صادره از سوی آنها مورد تایید وزارت علوم كشور ایران نیست»، به راحتی خود را از هرگونه اتهام مبنی بر كلاهبرداری و سواستفاده از بی اطلاعی متقاضیان، مبری میكنند هر چند كه تب مدرك گرایی، افراد زیادی را به سمت این موسسات هدایت میكند.
مخاطبان این موسسات طیف گسترده ایی را تشكیل می دهند؛ جوانانی كه امكان راهیابی به مراكز آموزش عالی كشور را به دست نمی آورند و كارمندان مراكز دولتی وغیر دولتی كه برای افزایش پایه حقوقی خود به ارتقای مدرك تحصیلیشان نیاز دارند.
این روزها در بازار آموزش عالی ، گروهی تنها به آن نگاه تجاری دارند، با تبلیغ صدور مدرك با تایید موسسات مجازی ارزشیابی بینالمللی مدارك آموزش عالی همچون iaaou, woeac,ucoea,BouA سعی بر معتبر نشان دادن مدارك صادره خود دارند.
این در حالیست كه بنا به گفته مدیر كل اداره دانشآموختگان وزارت علوم، فعالیت این موسسات در ایران غیرقانونی است و مدارك آنها ارزشیابی نمیشود.
هر چند كه از وزارت علوم به عنوان متولی آموزش عالی كشور انتظار میرود در عصری كه مخاطبان در هر لحظه با هجوم تبلیغات اینترنتی این موسسات مواجه میشوند، نسبت به فعالیت این موسسات و اینكه اساسا در چه جایگاهی قرار دارند، اطلاعرسانی بیشتری كند و هشدارهای لازم را بیان نماید.
دكتر برزویی مدیر كل دفتر گسترش آموزش عالی با بیان اینكه احتمال تقلب در ارایه مدارك دانشگاههای مجازی، مكاتبهای و از راه دور خارج از كشور بالاست، به ایسنا گفت: متقاضیان اینگونه دورهها باید پیش از انجام هر اقدامی جهت ثبتنام و واریز شهریه، نسبت به اعتبار مدارك این دانشگاهها از طریق اداره كل امور دانش آموختگان وزارت علوم آگاهی كسب كنند و به عبارت دیگر، نسبت به انواع فعالیت غیرقانونی موسسات غیرمجاز هوشیاری لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینكه موسسات اعلام شده از جمله iaaou, woeac,ucoea,BouA هیچ یك مجوز وزارت علوم را نداشته و از نظر اعتباری ندارند، گفت: اغلب این موسسات فعالیت تجاری داشته و تنها به دنبال كسب سود هستند، بنابراین متقاضیان باید در این رابطه بسیار دقت داشته باشند.
دكتر برزویی از متقاضیان آموزش عالی خواست كه در صورت برخورد با این موسسات، مراتب را به وزارت علوم اعلام كنند.
دكتر یزدان پناه، مدیر كل اداره امور دانشآموختگان وزارت علوم نیز در گفتوگو با ایسنا با بیان اینكه وزارت علوم تنها مرجع اعلام اعتبار مدارك دانش آموختگان دانشگاههای داخل و خارج است، گفت: استفاده و بهرهبرداری از مداركی كه توسط وزارت علوم ارزشیابی نشده باشد، غیرقانونی است.
وی افزود: مطابق قانون اهداف، وظایف و تشكیلات وزارت علوم مصوب مجلس شورای اسلامی، ارزشیابی مدارك دانشآموختگان خارج از كشور منحصرا توسط وزارت علوم انجام میشود و هیچ مرجع دیگری صلاحیت تایید مدارك دانشآموختگان خارج از كشور را ندارد.
مدیر كل اداره امور دانشآموختگان وزارت علوم با بیان اینكه اسامی كلیه دانشگاههای معتبر خارج از كشور بر روی سایت وزارت علوم به نشانی www.msrt.ir قرار دارد، گفت: به غیر از این دانشگاهها، سایر موسسات و دانشگاههای خارجی مورد تایید نیست.
مدیر كل اداره امور دانش آموختگان وزارت علوم همچنین با اشاره به انتشار تبلیغاتی از سوی برخی موسسات و سایتها مبنی بر صدور مدرك و پذیرش دانشجو به صورت مجازی و مكاتبهای از سوی دانشگاههای خارجی، فعالیت اینگونه موسسات ولو با عنوان بینالمللی را غیر قانونی عنوان كرد.
دكتر یزدان پناه درخصوص فعالیت موسسات با عناوین صدور مدرك مورد تایید iaaou,woeac,ucoea,BouA ، خاطرنشان كرد: فعالیت این موسسات و موسسات مشابه كه مدعی ارزشیابی بینالمللی مدارك آموزش عالی در كشور هستند غیر قانونی است، چراكه تنها مرجع اعلام اعتبار مدارك دانش آموختگان دانشگاههای داخل و خارج است.
گفتنی است، براساس قانون آموزش عالی كشورمان، «مدارک مبتنی بر تجربه» نه تنها در داخل بلكه در خارج از كشور نیز هیچگونه ارزش تحصیلی ندارند، چرا كه مطابق مقررات آموزش عالی، ادامه تحصیل منوط به تایید مدرك مقطع پایینتر از سوی وزارت علوم است.
با وجود آنكه وزارت علوم بارها و بارها نسبت به فعالیت غیر قانونی این موسسات هشدار داده است ولی فعالیتهای غیر قانونی این موسسات در قالب شعارهای جذابی چون ارائه مدرك براساس سابقه، آموزشهای مجازی و آنلاین و … همچنان ادامه دارد و روزبه روز گسترده می شود و این در حالیست كه برخی از این موسسات به ذكر نام دانشگاههای خارجی بسنده نكرده و به كرات از اعتبار مداركشان و اخذ تاییدیه وزارت امور خارجه و دادگستری كشورهای صادر كننده مدرك سخن می گویند كه این مساله باید از سوی وزارت علوم پیگیری شود و با فعالیت گردانندگان این موسسات و سایتهای اینترنتی برخورد لازم را نماید.
منتشر شده در بیا تو مالزی
منبع : ایسنا